Atribuții ale Președintelui Asociației de Proprietari

Administrator ImobileDrepturi și ObligațiiLeave a Comment

  1. reprezintă asociația în derularea contractelor și isi asuma obligații în numele acesteia;
  2. reprezintă asociația de proprietari în relațiile cu terții, inclusiv în acțiunile inițiate de asociație impotriva unui proprietar care nu și-a îndeplinit obligațiile fata de asociație sau în procesele inițiate de un proprietar care contesta o hotărâre a adunării generale a proprietarilor;
  3. supraveghează și urmărește aplicarea hotărârilor adunării generale, respectarea prevederilor statutului și acordului de asociere, precum și aplicarea deciziilor comitetului executiv.
  4. poate propune comitetului executiv sau adunării generale, după caz, măsuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotărârile și deciziile asociației de proprietari, conform prevederilor legale și statutare.
  5. urmărește îndeplinirea obligațiilor cetățenești ce revin proprietarilor și punerea în aplicare a deciziilor comitetului executiv;
  6. păstrează și urmărește ținerea la zi a cărții tehnice a construcției, precum și a celorlalte documente privitoare la activitatea asociației de proprietari.
  7. ștampila asociației de proprietari se păstrează și se folosește numai de către președinte sau de vicepreședinte.
  8. În cazul în care președintele se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile, acestea vor fi îndeplinite de către un vicepreședinte, numit de președintele asociației de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea să fie convocată o adunare generală pentru a alege un nou președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.