Încă de la începuturi ne-am învățat că întreținerea se plătește la Casieria Asociației și că în acest fel banii intră în custodia Administratorului, care este responsabil de buna gestiune a resurselor financiare ale Asociației. În continuare, ne lăsăm ghidați de aceste obiceiuri și așteptăm cele 2 ore pe săptămână când se deschide Casieria și stăm la coadă, alături de alți vecini pentru a ne achita datoriile. De cele mai multe ori chitanțele se scriu de mână și durează poate chiar și 15-20 de minute până reușim să achităm, chiar dacă în fața noastră mai sunt doar 2-3 persoane. Mai mult decât atât, de cele mai multe ori, îl găsim și pe vecinul veșnic nemulțumit care tot timpul are câte ceva de comentat și de adăugat, deși știm cu toții că dânsul este rău platnic și din această cauză avem penalizări de la furnizori.
Să fim sinceri acum. De cele mai multe ori Casieria este de fapt o cămăruță mică și înghesuită, undeva pe scara blocului, cu o măsuță și cu un scaun de lemn. Casierul încasează, aproape în fiecare seară, câteva mii de lei cu care pleacă în buzunar. Toate chitanțele sunt apoi prelucrate, una câte una, de către Administrator, pentru ca la sfârșit să se obțină listele de plată următoare.
Se mai întâmplă, de asemenea, ca programul nostru să nu se potrivească întotdeauna cu programul Casieriei, motiv pentru care întârziem cu plățile și suntem penalizați. Sau poate suntem plecați o perioadă mai lungă și nici măcar nu știm cât avem de plată, pentru că nu am putut ajunge să vedem listele de plată afișate la avizier.
Amintiți-vă că acum 10 ani aproape toate facturile ni le achitam la casierii. Telefonul, curentul, internetul, etc. Câte dintre acestea le mai achităm acum la casierii? Cu toții ne trimit facturile pe mail și le putem achita fie online, fie la bancomat. Nu mai suntem legați de programul casieriilor sau al băncilor și nici nu mai pierdem ore întregi stând la cozi și aflând despre toate problemele celor din fața noastră.
De ce oare ne plătim încă întreținerea la Casierie, de ce stăm în continuare la coadă și, mai ales, de ce o putem face doar în acele două ore pe săptămână? Cel mai probabil pentru că Administratorul sau firma de administrare nu reușesc să țină pasul și să se adapteze la tehnologiile deja existente, care pe lângă ușurința în utilizare oferă și o transparență mult mai ridicată privind activitățile Asociației.
Plata întreținerii cu cardul nu mai este un moft. Acest lucru se poate realiza foarte ușor și sunt deja foarte mulți oameni care se bucură de acest serviciu. Pentru o viață mai bună, anunță-ți Administratorul despre aceste beneficii și ajută-l în implementarea lor.
One Comment on ““Plata întreținerii cu cardul””
Pingback: Aviziero - Administrare Imobile