Modalități de plată a întreținerii

Administrator ImobileAdministrare1 Comment

Cu toții trăim la bloc. Cu toții avem de făcut o plată, lună de lună, de care trebuie să ținem cont și pe care trebuie să o programăm din avans, deoarece Casieria Asociației funcționează doar 2 ore pe săptămână. Așa a fost și așa va rămâne și de acum înainte dacă vom sta fără să facem nimic în sensul acesta. Toți furnizorii de servicii s-au mobilizat deoarece au beneficiat de un sistem centralizat care, o dată implementat, le permis tehnologizarea.

Asociațiile de Proprietari, însă, sunt entități independente care acționează fără a avea un sistem de coordonare. Fiecare decide și hotărăște în baza cunoștințelor și nevoilor proprii. Desigur, o Asociație în care unul dintre proprietari este un instalator bun va avea infrastructura bine îngrijită, la fel cum o Asociație în care unul dintre proprietari este un bun eletrician se va bucura de siguranțe bine calibrate. Dar ce ne facem dacă niciunul dintre proprietari nu se pricepe la tehnologie sau la aspecte financiar-economice? Vom folosi acest lucru drept scuză pentru a continua să achităm întreținerea cu bani cash?

Un aspect cunoscut de toți proprietarii, dar mai puțin înțeles este faptul că acel Casier își ia un salariu, pentru care se plătesc și taxe la stat. De cele mai multe ori, cheltuielile unei Asociații cu Casierul sunt de câteva sute de lei. Asta înseamnă că fiecare apartament plătește aproape 10 lei pentru Casierie, în condițiile în care își poate achita întreținerea doar în 2 ore pe săptămână. Cu siguranță acesta este un serviciu al cărui cost depășește cu mult beneficiile oferite.

Dar ce alternative avem?

Încă de la înființare Asociația de Proprietari are un cont bancar pentru care plătește lunar taxe de mentenanță. Casieriile băncilor sunt deschise 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. Depunerile de numer se pot face la orice bancă, în contul Asociației, iar comisioanele percepute sunt mai mici decât costurile Casierului.

În ultima vreme au apărut așa-numitele cash-machine, care permit tranzacționarea cu numerar la orice oră. Este suficient să vă selectați Asociația și să depuneți numerarul în contul acesteia. Comisioanele percepute de aceste mașini sunt de doar câțiva lei pe tranzacție.

De departe, însă, cel mai comod mod de a plăti întreținerea este folosind cardul bancar. Vă puteți conecta oricând și de oriunde și puteți specifica suma pe care doriți să o transferați. Din confortul casei dumneavoastră puteți fi sigur că sunteți în permanență la zi cu datoriile față de Asociație. Mai mult decât atât, comisioanele percepute sunt nesemnificative. Este atât de simplu!

One Comment on ““Modalități de plată a întreținerii”

  1. Pingback: Aviziero - Administrare Imobile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.